Rabarbertærte med hvid chokolade og mandler – og selvfølgelig vaniljecreme :-)

Denne rabarber tærte er ren luksus. Den er virkelig smagfuld og har en super lækker konsistens, – saftig og let. Mandler, vanilje og mandelekstrakt giver dejlig sødme og spiller godt op til de syrlige rabarber, og sammen danner de en god balance. Mandelekstrakten ligger i baggrunden og giver en mild og raffineret marcipansmag, og den hvide chokolade giver tærten en karameliseret karakter. Det er bare guf for smagsløgene.

Tærten er god som en dessertkage med en klump god vaniljeis til, eller som her med en lækker vaniljecreme.

DSC_1310

Ingredienser:                                                                      

100 g. sukker

2 æg

1 stang Bourbon vanilje

100 g. smør

75 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

100 g. hvid chokolade

75 g. mandelmel, groftmalet

1 tsk. mandelekstrakt

300 g. rabarber i små stykker

1 spsk. sukker (evt. hjemmelavet vaniljesukker)

1 tsk. vaniljeekstrakt

25 g. mandler, afskallede

Vaniljecreme:  

2 dl. creme fraiche

1 tsk. Vanilla Bean Paste

1 tsk. honning

Derudover skal der bruges en tærteform med løs bund 26 cm.

Smelt smørret i en gryde og lad den køle af. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljeudskrab til en luftig æggesnaps; pisk gerne rigtig længe indtil sukkeret er opløst. Rør det afkølede smør i æggesnapsen. Smelt den hvide chokolade langsomt over vandbad, og sæt den til side. Bland samtidig mel og bagepulver sammen og vend disse sammen med mandelmelet og mandelekstrakten i æggemassen. Vend den smeltede og let afkølede chokolade i dejen.

Bland rabarberne med sukker og vaniljeekstrakt i en skål, og tilfør 1/3 af rabarberne til dejen. Hæld dejen i en smurt tærteform, fordel de sidste rabarber ovenpå og tryk dem lidt ned i dejen. Hak mandlerne groft og drys dem henover tærtedejen.

Bag tærten ved 170 grader i 25-30 minutter – alt efter ovn. Test med en kødnål om dejen har fået nok. Køl tærten af inden servering.

Vaniljecreme:

Bland creme fraiche, Vanilla Bean Paste og honning godt sammen i en skål og server den til tærten.

DSC_1313

DSC_1165

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s