Luksus guf til isvafler

Denne ægte italienske marengs er den lækreste hjemmelavede guf til din isvaffel; sej og cremet og med et tvist af pebermynte, SÅ lækkert! Pebermynten passer supergodt til den søde guf, som sammen med f.eks. en god jordbær- eller chokoladeis er en vidunderlig kombination. Marengsen kan også bruges som en lækker topping til kager, hvor marengsen kan brændes med en gasbrænder. F.eks. ville den være et fantastisk match til denne skønne og syrlige rabarbertærte eller til cup cakes.

DSC_1408

Guf til 5-6 isvafler

Ingredienser:

50 g. æggehvide

150 g. hvidt sukker

1/2 dl. vand

1 tsk. Pebermynte ekstrakt

Lav marengsen lige inden den skal bruges, da den her har den bedste konsistens. Pisk først æggehviderne stive i en røremaskine. I en lille gryde koges vandet og sukkeret op for fuld skrald. Lad den koge yderligere i ca. 2 minutter til massen er tyknet lidt, og blevet til en sukkersirup. Hæld straks siruppen i en tynd stråle ned i æggehviderne under piskning, og pisk herefter massen i ca. 10 minutter på middel til høj kraft indtil marengsen er sej. Smag til med pebermynte ekstrakt, og så er guffen klar til at toppe din helt egen isvaffel. Velbekomme!

DSC_1382

 

One thought on “Luksus guf til isvafler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s