Der er ganske få ingredienser i disse lækre julekugler, de er super nemme at lave og så smager de bare fantastisk godt – en rigtig lækker julegodte!
Orangeekstrakten består af naturlig olie udvundet af appelsiner. Den er meget ren og autentisk i smag og duft, og meget langt fra kunstig fremstillet orange essenser. Ekstrakten er tilsat alkohol, og det gør den super velegnet til julekonfekt.
Til ca. 20 små kugler
200 gram marcipan
Ca. 300 gram god chokolade f.eks. Callebaut 54,5%. Overskydende chokolade kan evt. bruges til en kop god varm chokolade se opskriften her
pynt efter eget valg, her har vi brugt lidt guldstøv
Fremgangsmåde
Ælt marcipan med vaniljepulver og orangeekstrakt. Tilsæt 1 tsk ekstrakt af gangen, så marcipanen stille og roligt optager væsken. Lav kugler af marcipanen i ønsket størrelse og sæt dem på køl i en lukket beholder indtil de skal dyppes i chokoladen.
Smelt chokoladen i en chokoladesmelter eller temperer chokoladen. Vælges den sidste løsning, så opnåes flotte blanke kugler med et sprødt knæk. Se evt. Mette Blomsterbergs fine video omkring chokolade temperering her
Så skal kuglerne overtrækkes. Her har vi stukket tandstikkere (smagsløse) i kuglerne, så er de nemme at dyppe i chokoladen. Herefter har vi sat dem i en klump marcipan, mens chokoladen størkner. Når de er tørre tages pinden tages ud, og hullet pensles med lidt chokolade.
God fornøjelse og Glædelig Jul!
Pictures by: God Vanilje ©